Vacatures Adviseur Dierenwelzijn

Vacatures Adviseur Dierenwelzijn

Steeds meer gemeenten, waterschappen, provinciën en ministeries komen er achter dat vraagstukken rondom dier complexer worden, dat de inwoners meer opkomen voor dierenwelzijn en wet- en regelgeving verandert. Tijd dus voor een medewerker die zich met deze vraagstukken bezighoudt.

Op deze pagina geven we een overzicht van vacatures op ons mooie vakgebied. Op de pagina Vacatureteksten staan er vacatureteksten ter inspiratie voor HR professionals die een vacature moeten opstellen.

Actuele vacatures

Dit zijn vacatures die onlangs zijn toegevoegd. Klik op de titel van de vacature om naar de website te gaan van de werkgever. We proberen dit overzicht actueel te houden maar kunnen niet garanderen dat functies nog vacant zijn. 

Beleidsadviseur dierenwelzijn gemeente Kampen

Werkgever: gemeente Kampen

Als beleidsadviseur dierenwelzijn bundel je de bestaande wettelijke taken en ambities voor dierenwelzijn tot een nieuw beleid voor de gemeente Kampen. Dit doe je in samenspraak met diverse organisaties en in afstemming met bestuur en raad. Je werkt met belangenorganisaties en verenigingen en andere overheden, zoals de provincie en het waterschap, hetgeen van belang is voor draagvlak in de uitvoering.

Je voert het beleid uit, waarbij je anderen weet te enthousiasmeren en mee te krijgen in ideeën, adviezen en de uitvoering.

Voor je werk is het nodig dat je:

  • Ontwikkelingen signaleert en analyseert en wijzigingen in beleid doorvertaalt naar het lokale niveau;
  • Randvoorwaarden opstelt in lijn van landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen op het terrein van dierenwelzijn;
  • Adviseert in projecten, zodat deze voldoen aan wet- en regelgeving;
  • Actief zoekt naar mogelijkheden voor cofinanciering en subsidies om projecten mogelijk te maken;
  • Informatie over dierenwelzijn op een gestructureerde manier bijhoudt, het financieel beheer voert over de aan jou toegekende budgetten en brieven afhandelt over dierenwelzijn.

Voorzitter Instantie voor Dierenwelzijn

Werkgever: LUMC

Als voorzitter Instantie voor Dierenwelzijn Leiden (IVD) ben jij de spil tussen de Instantie voor Dierenwelzijn, de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De werkzaamheden komen voor een groot deel voort uit de Wet op de dierproeven. Je houdt je bezig met het dierenwelzijn en alternatieven op dierproeven, procedures, registratie en toezicht, en de communicatie met de Centrale Commissie Dierproeven (CCD). Je taken bestaan onder andere uit het adviseren over dierenwelzijn bij de aanschaf, huisvesting, verzorging en inzet van dieren. Je geeft leiding aan de IVD en organiseert de uitvoering van alle taken die door de wetgever en beide vergunninghouders bij de IVD zijn belegd. De voorzitter IVD adviseert de vergunninghouders, het hoofd van de verschillende proefdiercentra en onderzoekers onder andere over dierenwelzijn bij aanschaf en inzet van dieren en de drie V’s (vervanging, vermindering en verfijning). Daarnaast houd je toezicht op de registratie en toetsing van bevoegdheden en deskundigen van alle personen die met proefdieren werken.

Coördinerend specialistisch adviseur dierenwelzijn

Werkgever: NVWA

Als Coördinerend specialistisch adviseur dierenwelzijn ben je verantwoordelijk voor de wetenschappelijke vraagstellingen en analyses rondom de beoordeling van dierenwelzijn in verschillende situaties, bij verschillende diersoorten en in verschillende fasen van de productieketens. Je hebt gespecialiseerde kennis en ervaring in diverse disciplines en je bent bekend met dierenwelzijnsrisico’s voor verschillende diersoorten. Je signaleert relevante knelpunten en beoordeelt risico’s in Nederland (en Europa) en je ondersteunt de advisering daarover van BuRO aan de divisies van de NVWA en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). 

(Senior) Beleidsmedewerker crisisparaatheid dierziekten

Werkgever: Ministerie van LNV

Het werk van ons team staat vaak in de politieke en maatschappelijke schijnwerpers. Denk bijvoorbeeld aan de vele uitbraken van het vogelgriepvirus de afgelopen jaren en meer recent nog blauwtong bij schapen en runderen. Daarnaast bestaan, zowel binnen als buiten de EU, diverse dreigingen voor de gezondheid van de dieren in Nederland. Ons werk bestaat er uit goed voorbereid te zijn op deze dreigingen, waar mogelijk besmettingen te voorkomen en als ze toch optreden onderbouwde maatregelen te nemen ter bestrijding.

Senior beleidsmedewerker Europese biodiversiteit

Werkgever: Ministerie van LNV

Als senior beleidsmedewerker bij het team EU-biodiversiteit geef je advies over alle zaken rond natuurwet- en regelgeving en andere relevante Europese trajecten. Je bereidt mede de Nederlandse inbreng voor bij onderhandelingen en beraadslagingen op EU-vlak en schrijft instructies voor de Permanente Vertegenwoodiging in Brussel, met wie je nauw samenwerkt. Ook neem je deel aan EU-vergaderingen en netwerkactiviteiten in Brussel en Luxemburg. Je houdt nauw contact met, en geeft strategisch en juridisch advies aan, de andere teams binnen de directie Natuur op EU-trajecten. Ook houd je contact met directies binnen LNV en/of andere departementen die verantwoordelijk zijn voor aanpalende Europese (wetgevende) trajecten.